مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همدان خبر داد:
کمک به بهبود کسبوکار و اشتغال در استان با مهارتآموزی به جامعه هدف
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همدان گفت: تلاش ما ارتباط با صنایع، کارآفرینان، اصناف و اتحادیهها است تا با ارتقای مهارتها به فضای کسبوکار و اشتغال در استان کمک کنیم.
وهب مختاران درخصوص آموزش مهارتها عنوان کرد: آموزش مهارتها در مرکز آموزش فنی و حرفهای از این حیث اهمیت دارد که با صنایع، کارآفرینان، اصناف و اتحادیهها مرتبط بوده و ارتباط و همپوشانی دارد؛ بنابراین بسیار مهم است که جامعه مهارتی استان از این فضای کسبوکار بهرهمند شوند. ضمن اینکه ارتباط بیشتر و بهتر با این عزیزان کیفیت و کمیت مهارتها را ارتقا میبخشد.
وی ادامه داد: از آنجایی که امروزه اشتغال بیشتر به سمت بخش خصوصی روی آورده و فضای فناوری، پیشرفت و کسبوکار طوری است که مشاغل عمر کوتاهی دارد، بنابراین میطلبد از مهارتها بهروزرسانی خوبی صورت بگیرد و با توجه به نیاز بازار پیش برویم تا حذف نشده و به فضای کسبوکار مناسب دست پیدا کنیم.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان همدان افزود: اگر مهارت ارتقا پیدا نکرده و بهروز نشود، ممکن است صاحبان مشاغل در فضای رقابتی فعلی بازار جایگاه خود را بهراحتی از دست بدهند.
مختاران سپس با این بیان که هدف ما ارتباط با افراد و مجموعه اثرگذار در بخش اشتغال استان است، عنوان کرد: بهجز 56 مرکز کارگاهی استان ما با صنایع بزرگی که با هدف سرمایهگذاری وارد استان شدهاند نیز قراردادهایی منعقد کردهایم که شرکت دانشبنیان «کیان خودرو» بهعنوان بزرگترین تولیدکننده خودروی برقی در خاورمیانه و کشور یکی از آنها بوده و در همدان شروع به فعالیت کرده است.
وی ادامه داد: بر این اساس و با حمایتهای استاندار محترم با توجه به ظرفیت کمنظیر مرکز آموزش فنی و حرفهای استان تفاهمنامهای با این مجموعه خودروسازی منعقد شده و کارگاهی در اختیارشان قرار دادهایم تا برای آموزش تعمیر و نگهداری خودروهای برقی نیروهای ماهری تربیت شود که فرصت کمنظیری را در اختیار استان قرار میدهد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همدان در ادامه سخنان خود به ارتباط با شرکای اجتماعی تأثیرگذار در آموزش مهارت اشاره و یادآوری کرد: بسیاری از مهارتآموزان استان همدان با توجه به اینکه در سطح بالایی قرار دارند، در مسابقات ملی و بینالمللی شرکت کرده و حائز رتبه شدهاند و خوشبختانه به لطف خدا و تلاش مربیان همیشه در تیم ملی مهارت کشور یکی از اعضا همدانی بوده است؛ سال آینده نیز مسابقات بینالمللی مهارت در فرانسه برگزار خواهد شد که یکی از شرکتکنندگان از استان همدان خواهد بود.
مختاران در ادامه سخنان خود با اشاره به اهم عملکرد مرکز آموزش فنی و حرفهای استان همدان، به بیان برخی از اقدامات انجامشده پرداخت و گفت: کسب رتبه نخست اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان همدان در جشنواره شهیدرجایی به مدت پنج سال در این زمره بوده و حاکی از تلاش و شایستگی این مجموعه است.
وی سپس خاطرنشان کرد: ایجاد و راهاندازی کارگاه آموزشی گوهرشناسی و تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در همدان با همکاری اداره کل صمت از دیگر اقدامات انجامشده بوده که فرصت بسیار خوبی برای علاقهمندان در راستای توجه به هنر و اشتغال فراهم میکند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همدان سپس از خرید و بهروزرسانی تجهیزات جهت ارتقای کیفی آموزشهای مهارتی در کارگاههای استان خبر داد و تأکید کرد: راهاندازی کارگاه آموزشی کنترل صنعتی و هوشمندسازی و IOT با همکاری بخش خصوصی نیز از دیگر اقدامات این مرکز بوده که آینده درخشانی را در این راستا پیشبینی میکنیم.
مختاران به انعقاد یک تفاهمنامه همکاری با بنیاد نخبگان در راستای حمایت از نخبگان مهارتی استان نیز اشاره کرد و افزود: با ظرفیتی که در بخش تجهیزات و اساتید اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان وجود دارد، میتوان این اقدام را یک گام اثربخش توصیف کرد.
وی توضیح داد: از دیگر اقدامات انجامشده اجرای طرح بورسیه صنعتی در چند شرکت دانشبنیان برتر استان با اعطای مجوز کارگاه محیط واقعی کار و انعقاد و اجرای قرارداد آموزشی ارتقای سطح مهارت قالیبافان استان با اداره کل صمت بوده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همدان اذعان کرد: ایجاد و راهاندازی کارگاه چرم در دو مرکز خواهران و برادران، تدوین دو سند حرفه برق و صنایع چوب و صدور 56 مجوز جوارکارگاهی در بخش صنایع استان همدان نیز از اقدامات شاخصی بوده که با لطف خدا و تلاش همکاران ما در این مجموعه محقق شده است.
مختاران کسب رتبه نخست استان در سامانه رصد مرتبط با اشتغال را از دیگر اقدامات برجسته این اداره کل خواند و ادامه داد: ایجاد و راهاندازی کارگاه UPVC در شهرستان بهار، همکاری آموزشی جهت آموزش و ارتقای مهارت کارکنان شرکت اسنوا با نام گروه صنعتی انتخاب و انعقاد تفاهمنامه همکاری سهجانبه با نظام پرستاری و بهزیستی جهت آموزشهای سالمندیاری، از دیگر اقداماتی بوده که میتوان گفت نتایج درخشانی داشته و اثرگذار بوده است.
وی با اشاره به اجرای طرح کاهش آسیبهای اجتماعی ویژه محلات هدف در سکونتگاههای غیر رسمی، عنوان کرد: اجرای طرح مهارتآموزی ویژه آسیبهای اجتماعی (بهبودیافتگان مواد مخدر) در کمپهای ماده 15 و 16 نیز در این راستا انجام شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همدان برگزاری دورههای صنایع غذایی، هتلداری و گردشگری با همکاری بخش خصوصی در مرکز هتلداری را نیز از دیگر اقدامات انجامشده خواند که حاکی از توان این مجموعه در ارائه خدمات آموزشی و مهارتی بوده و سخنان خود را در این بخش به پایان برد.
مختاران در بخش دوم سخنان خود به تشریح عملکرد آموزشی آموزشگاهای آزاد استان پرداخت و خاطرنشان کرد: تعداد این آموزشگاهها 256 مورد بوده که با تلاشهای صورتگرفته 20 هزار و 210 نفر در آن آموزش دیدهاند.
وی اضافه کرد: بر این اساس 123 مورد پروانه تأسیس صادر شده که در نوع خود عدد قابل توجهی است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همدان سپس با این بیان که آموزش در گروههای هدف به تعداد 27 هزار و 820 نفر بوده است، گفت: این تعداد شامل اقشار دانشآموزان، دانشجویان، ساکنان مناطق روستایی، ساکنان سکونتگاههای غیر رسمی، سربازان وظیفه، زنان سرپرست خانوار، زندانیان، متقاضیان مهارتآموزی، مشمولان بیمه بیکاری و معتادان بهبودیافته بوده است.
مختاران در پایان سخنان خود تنوع جامعه هدف در ارتقای آموزشها و مهارتها را نشان از ظرفیت بالای اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان همدان خواند و بر آمادگی این مجموعه در ارتقای مهارت گروهها و اقشار مختلف تأکید کرد.